Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Κρυφά στα συσσίτια Έλληνες ηθοποιοί!!!


Τα τελευταία πέντε χρόνια όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες, παλιοί και νέοι σε αυτό το επάγγελμα δεν έχουν...
χρήματα να φάνε και καταφεύγουν στα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής.
Άλλοι συνάδελφοί τους που επίσης αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα δέχονται από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών δέματα με είδη διατροφής τα οποία τους προσφέρονται με την πρέπουσα εχεμύθεια.
«Κάθε τέλος του μήνα δίνουμε τρόφιμα σε σαράντα οικογένειες ηθοποιών, οι οποίες εναλλάσσονται. Οι σακούλες περιλαμβάνουν λάδι, αλεύρι, ρύζι, γάλατα, τοματοπολτό και άλλα είδη τα οποία μας προσφέρουν διάφοροι φορείς, λέει ο πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας στον Αλκίνοο Μπουνιά και στην εφημερίδα Epsresso.
Επίσης παρέχεται φαγητό σε σπίτια καλλιτεχνών που λόγω προβλημάτων υγείας δεν μπορούν να μετακινηθούν. Πρόκειται για το... περίσσευμα των μερίδων φαγητού που δίνονται στους ενοίκους του Σπιτιού του Ηθοποιού με τη φροντίδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Το ΤΑΣΕΗ συντηρείται με ετήσιες συνδρομές των μελών του, πολλές από τις οποίες λόγω της κρίσης δεν έχουν πληρωθεί και ο πρόεδρος μαζί με τον γενικό γραμματέα του ταμείου Κώστα Βενετσάνο κάνουν ότι μπορούν για να καλύψουν τις ολοένα και περισσότερες απεγνωσμένες κλήσεις συναδέλφων τους για κάθε είδους βοήθεια.

«Υπάρχει ηθοποιός που πέρυσι είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας με μόλυνση στο αίμα και επειδή ήταν ανασφάλιστη και δεν μπορούσε να πληρώσει τα 350 ευρώ της νοσηλείας της, τη βγάλαμε κρυφά από την πίσω πόρτα του νοσοκομείου. Φτάσαμε στο σημείο να κάνουμε απατεωνιά για να φύγουμε. Είναι ντροπή που το λέω αλλά αυτή είναι η κατάσταση κάποιων συναδέλφων που δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Και κάποιοι δεν είναι μόνο παλιοί καλλιτέχνες, αλλά και νέοι ηθοποιοί, γιατί οργιάζει η «μαύρη» εργασία. Ευτυχώς που έχουμε κάνει μία συμφωνία με τους Γιατρούς του Κόσμου και παίρνουν τα φάρμακα δωρεάν» λέει ο Σπύρος Μπιμπίλας και πρώτη φορά αναφέρει δημόσια ότι κηδεύτηκαν άποροι ηθοποιοί ύστερα από εράνους.
«Για την κηδεία της Νίκης Τριανταφυλλίδη έβαλαν χρήματα η Ελένη Ράντου, η Ναταλία Τσαλίκη και άλλοι ηθοποιοί, ενώ θυμάμαι πως και για την κηδεία του Σωτήρη Βάγια πρόσφερε ένα ποσό ο Χάρης Ρώμας. Υπάρχουν ηθοποιοί που αν τους ζητήσεις τη βοήθεια τους την προσφέρουν αμέσως, αλλά και άλλοι που αδιαφορούν, γιατί ίσως τους έχει χτυπήσει και εκείνους η κρίση. Πάντως η Ελένη Κούρκουλα τον περασμένο Μάρτιο, την Ημέρα του Παγκόσμιου Θεάτρου, έδωσε τις εισπράξεις του Παλλάς και των άλλων θεάτρων της σε εμάς» καταλήγει ο ηθοποιός… (tro-ma-ktiko.)