Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

"Νέα σκληρά μέτρα ή χρεοκοπία"

Μια ιδιότυπη... βροχή ψαλιδιών για μισθούς και συντάξεις έχει αρχίσει λίγες ημέρες πριν από την έλευση της τρόικας στην Αθήνα, στα μέσα του μήνα, για την τελική διαπραγμάτευση της νέας δανειακής σύμβασης. Στο στόχαστρο περνούν όλοι οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, οι εργαζόμενοι και λειτουργοί του Δημοσίου που εντάσσονται στα ειδικά μισθολόγια, αλλά και οι ήδη «κουτσουρεμένες» επικουρικές συντάξεις.


Το τελεσίγραφο του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου απευθύνθηκε στους κοινωνικούς εταίρους κατά τις συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους εργοδοτών και εργαζομένων την Τετάρτη και παίρνει τη μορφή ενός σκληρού διλήμματος, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και αμφισβητήσεων: αν δεν αποφασίσουμε τώρα να χάσουμε κάτι από το εισόδημα και το βιοτικό μας επίπεδο, η τρόικα δεν θα εγκρίνει το νέο δάνειο, η χώρα θα οδηγηθεί στη χρεοκοπία και την έξοδο από την ευρωζώνη, και τελικά θα χάσουμε πολλά περισσότερα…

Κοίτα να δεις που ο Γιωργάκης φεύγοντας ξέχασε να δώσει την αντιβίωση στο Λουκά και να που το μικρόβιο των διλημμάτων, άρχισε να τον κάνει να ρετάρει… όπου βρεθεί και όπου σταθεί. Ο Θεός να μας λυπηθεί  και σύντομα να βρεθεί ένας «τρελογιατρός» να μας γλιτώσει από δαύτον και την παρέα του!