Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

«Τι μπορείς να κάνεις με ένα πρόβλημα»… στο γραφείο της Κάλλης



«Δε ξέρω πώς ακριβώς συνέβη, αλλά μια μέρα...
είχα ένα πρόβλημα. Δεν το ήθελα. Δεν το προκάλεσα. Δε μου άρεσε καθόλου να έχω ένα πρόβλημα, αλλά αυτό ήταν εκεί».

Τι κάνεις με ένα πρόβλημα; Ανησυχείς; Το αγνοείς; Θέλεις να τρέξεις και να κρυφτείς;

«Τι μπορείς να κάνεις με ένα πρόβλημα» του Κόμπι Γιαμάντα, σε εικόνες της Μάε Μπέσομ, κυκλοφορεί από εκδόσεις Λιβάνη.

Μια ιστορία που μιλά για ένα επίμονο πρόβλημα ενός παιδιού που δεν ήταν σίγουρο τι να κάνει με αυτό. Όσο το απόφευγε, εκείνο μεγάλωνε.

Πρόκειται για ένα βιβλίο τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους αναγνώστες. Ένα βιβλίο που μιλά για προβλήματα σημαντικά ή ασήμαντα, μεγάλα ή μικρά, προβλήματα που μας πνίγουν όταν δεν μπορούμε να τα λύσουμε και γίνονται βουνό και μεγαλώνουν συνέχεια και συνέχεια. Αν τα κρύψουμε κι άλλο, συνέχεια θα μας απειλούν, θα μας πνίγουν και θα ασφυκτιούμε μέσα σ’ αυτά.

Μέχρι που… θα ανακαλύψουμε τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας και θα καταλάβουμε πως μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε. Η απόφαση κρύβεται μέσα μας, είναι καλά κρυμμένη αλλά αξίζει να την ανακαλύψουμε.

Ένα βιβλίο που ταρακουνά τον αναγνώστη, ώστε να τον βοηθήσει να κατανοήσει, να αποδεχτεί, να εξελίξει, αλλά και γιατί όχι να απογειώσει τις ιδέες, τα θέλω και τα πιστεύω που κρύβει μέσα του. Να μάθει να μην σκύβει το κεφάλι του, να τολμά και να υπερασπίζεται την κάθε ιδέα του.
Η εικονογράφος του με μολύβι, λίγο χρώμα και ακουαρέλα, δημιουργεί εικόνες, μοτίβα που καταφέρνει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

Καλλιόπη Γραμμένου
by Aylogyros news