Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Οι πραγματικές ιστορίες ανθρώπων που ενέπνευσαν τα πιο γνωστά παραμύθια!!!


Η Σταχτοπούτα, η Ραπουνζέλ και η Χιονάτη, υπήρξαν πραγματικά!

Είχατε σκεφτεί ποτέ, πως μερικά από τα πιο γνωστά παραμύθια παγκοσμίως, αποτελούν εν μέρη, κομμάτια από τις πραγματικές ιστορίες ανθρώπων πυ υπήρξαν αιώνες πριν; Διαβάστε παρακάτω ποιοι ήταν οι αληθινοί πρωταγωνιστές, πίσω από τις ιστορίες, μερικών από των μεγαλύτερων συγγραφέων της ιστορίας:
Hans Christian Andersen – Το ασχημόπαπο: Αυτή η ιστορία, αποτελεί μια μεταφορά της βιογραφίας του γνωστού συγγραφέα, ο οποίος σαν παιδί, μεγάλωσε φτωχικά χωρίς φίλους, γεγονός που τον οδήγησε στην κατάθλιψη, όμως φήμες έλεγαν πως ο ίδιος ήταν νόθος γιος του Διαδόχου του Στέμματος της Δανίας.
Κόμισα Margarete Von Waldeck – Χιονάτη: Μάλλον ήταν αυτή που ενέπνευσε του αδερφούς Grimm, να γράψουν το γνωστό παραμύθι. Στα 16 της, η νεαρή κόμισα ερωτεύτηκε τον Πρίγκιπα Φίλιππο ΙΙ της Ισπανίας όμως η κακή μητριά του δεν επέτρεπε αυτόν τον έρωτα. Ούτε ο πατέρας του Φίλιππου δέχτηκε τον γάμο τους και όταν η Margarete πέθανε στα 21 της από άγνωστη ασθένεια, οι φήμες έλεγαν ότι είχε δηλητηριαστεί από τις βασιλικές αρχές.
Ροδόπη – Σταχτοπούτα: Ποιος θα φανταζόταν ότι αυτό το παραμύθι, έχει εμπνευστή από την ιστορία μιας αρχαίας Ελληνίδας, με το όνομα Ροδόπη, την οποία απήγαγαν και πούλησαν σαν σκλάβα, στην Αίγυπτο; Όπως λέει ο μύθος ο Φαραώ τρελάθηκε από την ομορφιά της και την έκανε βασίλισσα.
Αγία Βαρβάρα – Ραπουνζέλ: Φαίνεται πως αυτό το παραμύθι, προέρχεται από την ιστορία της Αγίας Βαρβάρας, μιας Χριστιανής οσιομάρτυρος, από τον 3ο αι. μ.Χ., την οποία ο πατέρας της κλείδωσε σε έναν πύργο, εξαιτίας του ότι ήταν πολύ όμορφη και προσέλκυε πλήθος ανδρών. Δυστυχώς όμως, εκτός από αυτό, ήθελε και να την εμποδίσει από το να έχει επαφή με τον Χριστιανισμό, ώστε να ακολουθεί την Ελληνο- Ρωμαϊκή θρησκεία, στην οποία και ο ίδιος πίστευε.

Katharina Schraderin – Ο Χάνσελ και η Γκρέτελ: Μια ένα παραμύθι που δημιουργήθηκε εξ αιτίας της προκατάληψης, για την Schraderin, η οποία γεννήθηκε το 1618 και ζούσε στα βουνά Harz, της Γερμανίας. Η ίδια έφτιαχνε καταπληκτικά μπισκότα gingerbread, το υλικό δηλαδή που ήταν φτιαγμένο το σπίτι της μάγισσας στο παραμύθι και τα μοίραζε στην εκκλησία και σε κάποια μικρά καταστήματα. Κάποια στιγμή, την πλησίασε ένας φούρναρης, εν ονόματι Hans Metzler και επειδή η ίδια δεν ανταποκρίθηκε στο ερωτικό του κάλεσμα, αυτός την παρενόχλησε τόσο, που Schraderin έφυγε από εκεί παίρνοντας μαζί της την επιχείρηση της. Τότε ο Metzler, ισχυρίστηκε ότι αυτή ήταν μάγισσα και αφού συνελήφθη, βασανίστηκε, όμως αφέθηκε λόγω έλλειψης στοιχείων. Ένα βράδυ λίγο καιρό μετά, ο Metzler διέρρηξε το σπίτι της, μαζί με την αδερφή του, Grete και αφού την σκότωσαν, την έβαλαν στον φούρνο… (e-daily)