Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Φύλακες Μουσείων… με ύφος χαλαρό!


Και τι δεν έχουμε ακούσει αυτές τις μέρες γύρω από τα Μουσεία, τους φύλακες, τα μέτρα ασφαλείας και το Υπουργείο Πολιτισμού… με αποκορύφωμα το χθεσινό, ότι το Μουσείο της Ολυμπίας, θα το φυλάνε ανειδίκευτοι εργάτες, που μέχρι τώρα ήταν στις ανασκαφές της Αρχαίας Ίλιδας!


Βιβλίο γράφεις αν καθίσεις και συζητήσεις μ’ αυτούς τους ανθρώπους, αν γίνεις γνώστης της μεθόδου πρόσληψης τους και το χαλαρό στυλ εργασίας που τους έχουν επιτρέψει να εφαρμόζουν…
Όλοι τους είναι με ένα παράπονο στο στόμα, όλοι τους έχουν να σου πουν κάτι κωμικοτραγικό, αλλά και όλοι θυμώνουν όταν «κάποιοι» τους κατηγορούν, αφού για όλο αυτό το μπάχαλο την ευθύνη την έχει το υπουργείο, και μόνο αυτό.
Αυτό που έχει μετατρέψει σε ξέφραγο αμπέλι μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, αυτό που επιτρέπει προσλήψεις «σουπερ μάρκετ»,  για να μη χάσει τις ψήφους, αυτό που αν και υπάρχουν «φύλακες αρχαιοτήτων» με κατάρτιση, καθώς υπάρχουν ΙΕΚ με αυτή την ειδικότητα, προσλαμβάνει «ανειδίκευτους εργάτες» για ένα τόσο σημαντικό έργο!
Αυτό που δυστυχώς δεν λέει να καταλάβει τον πλούτο τους, αυτό που διαγράφει πολιτισμό και αθλητισμό, καθώς τα αγάλματα και οι «πέτρες» κατ’ αυτούς, δεν είναι «είδη προς πώληση».
Είναι όμως άδικο και προσβλητικό να διασύρεται η χώρα και να χάνονται οι θησαυροί, επειδή κάποιοι, είναι «περαστικοί» για τη θέση που κατέχουν.

Ο ρουφιάνος