Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Έλληνα, πίστεψε στον εαυτό σου… ΤΟ ΑΞΙΖΕΙΣ!


Διαβάζοντας με προσοχή το άρθρο του πολιτικού επιστήμονα Κωνσταντίνου Χολέβα στο φύλλο της Τρίτης στην εφημερίδα «Δημοκρατία», στάθηκα στη «διαπίστωση» του αρθρογράφου, ότι τα ΜΜΕ, οι τράπεζες, οι ΔΕΚΟ και τα σχολεία είναι εκείνα που μπορούν και έχουν τη «δύναμη» να αναστήσουν την ΕΛΛΑΔΑ και να βοηθήσουν όλους εμάς που λίγο πολύ… ζούμε σα χαμένοι μέσα στην ανασφάλεια και την κατάθλιψη!


Σοφά τα λόγια του, άριστη συνοχή στη ροή των τοποθετήσεων του και αισιόδοξος για το αύριο, με έκανε να γράψω τις ακόλουθες αράδες, έχοντας στο φιλικό μου περιβάλλον ήδη δυο άνεργους φίλους, με «σεβαστές» υποχρεώσεις προς το κράτος και την κοινωνία.
Το ότι φτάνουν κάποιοι συνάνθρωποι μας στα άκρα, δεν είναι γιατί δεν έχουν τη δύναμη να παλέψουν, αλλά γιατί δεν υπάρχει κανείς δίπλα τους να τους «ακούσει»!
Μόνοι τους παλεύουν να βρουν τη χρυσή τομή ώστε να φανούν σωστοί απέναντι στο κράτος, μόνοι τους προσπαθούν να δουν το ποτήρι μισογεμάτο, μόνοι τους τραβούν κουπί χαμένοι στον ωκεανό της απελπισίας και της αβεβαιότητας. Και εκεί είναι που ζητάς ένα χέρι βοηθείας, κάτι να σε κρατήσει ζωντανό, να σου γλυκάνει τον πόνο, να σε πάει μπροστά…
Με μια σωστή παιδεία, δίχως φωτοτυπίες και μαϊμού DVD και προσφέροντας γνώση στα παιδιά μέσα από τα συγγράμματα Ελλήνων λογοτεχνών, μέσα από την πλούσια βιβλιοθήκη της ιστορίας μας, μπορούμε να τους καλλιεργήσουμε την ελπίδα και να θέσουμε τις βάσεις για μια νέα «αξιόπιστη» κοινωνία.


Με την πίστη, ίσως εδώ πρέπει η εκκλησία να δείξει τον πραγματικό της εαυτό με οδηγούς τους ιερείς, το αγνό πλέον σύνολο επιβάλλεται ν’ αποκτήσει αυτονομία και ακούγοντας τα δικά του θέλω, να αποκτήσει σιγουριά για τον εαυτό του και να ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ…
Τα ΜΜΕ ας σταματήσουν την προπαγάνδα και ας πράξουν ένα ουσιαστικό έργο. Ας γεμίσουν τον κόσμο με μηνύματα δράσης, με ιδέες γεμάτες δημιουργία, πνευματικής και ψυχικής γαλήνης. Ας γίνει ο συνοδοιπόρος του σ’ αυτό το μακρύ ταξίδι προς τη νίκη, αν θέλουν κάποια στιγμή να  μείνουν στην ιστορία.
Οι τράπεζες ας πάψουν να πίνουν το «αίμα» του δανειολήπτη και ας γίνουν ο υποστηρικτής του, ο χορηγός του για να συνεχίζουν να έχουν ζωή, όπως το ίδιο πρέπει να πράξει και το «κράτος», αν δεν θέλει να γίνει νεκροταφείο.


Ας ξανακάνουμε την ΕΛΛΑΔΑ δυνατή, όπως τη θέλουν οι χιλιάδες κόσμου που βγήκαν στους δρόμους για να μας στηρίξουν…

Παύλος Ανδριάς