Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

«Χαιρέτα μου τον Πλάτανο»: Ετοιμασίες της γιορτής για την Παναγιά την Πλατανιώτισσα!

 


Ας απολαύσουμε αυτό που ακολουθεί…

Επεισόδιο 11

Η Χρύσα βρίσκεται σε δεινή θέση, καθώς ο Κανέλος της αποκαλύπτει το βίντεο με τη δολιοφθορά. Θα καταφέρει η Χρύσα με τα τερτίπια της να πείσει τον Κανέλο να το κρατήσει κρυφό; Την ίδια ώρα ο Ασημάκης παίρνει τυχαία απ’ την Κική μια σημαντική πληροφορία για το οικόπεδο δίπλα στο σπίτι του Βαγγέλα. Ο παράξενος αυτός επισκέπτης, μοιάζει να έχει κάποιο μυστικό σχέδιο που θα βάλει σε εφαρμογή μόλις πέσει η νύχτα… Η Βαρβάρα συγχωρεί τον Ηλία και συμμαχούν ξανά με επίκεντρο το θέμα της υπογεννητικότητας, ενώ η παρεξήγηση με το «πρόβλημα» του Παναγή συνεχίζεται, αφού η Φιλιώ ενημερώνει τον Παρασκευά και εκείνος καταλήγει να ζητάει τη βοήθεια της Κατερίνας! Όταν η Πάολα χάνεται στο δάσος και ο Παναγής με την Κατερίνα βγαίνουν να την ψάξουν, η Κατερίνα αποφασίζει να του μιλήσει γι’ αυτό. Το αποτέλεσμα θα είναι απρόσμενο και θα οδηγήσει τον Παναγή σε μια πρωτοφανή έκρηξη που θα συμπαρασύρει τα πάντα!

Επεισόδιο 12

Δεν έχουν τελειωμό οι τσακωμοί της Κατερίνας με τον Παναγή. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα εκτροχιάζονται από την πλευρά του Παναγή και η ρήξη μοιάζει οριστική. Οι τσακωμοί όμως για την Κατερίνα δεν τελειώνουν εδώ, καθώς βλέπει τη Μάρμω να παίρνει την Πάολα και καβγαδίζει και μαζί της. Τι είναι όμως αυτό που κάνει τη Μάρμω να βλέπει τόσο εχθρικά την Κατερίνα; Ποιο κομμάτι από το παρελθόν της ανασύρει και την αναστατώνει; Στην Αθήνα, η Μυρτώ μαθαίνει τι έγινε μεταξύ Παναγή και Κατερίνας στο χωριό και βάζει τον Τζώρτζη να συμμετέχει σ’ ένα σχέδιο που δεν του αρέσει διόλου, αλλά στη μανούλα δεν μπορεί να πει όχι… Η Κατερίνα καταφέρνει να τσακωθεί και με τη Φιλιώ που την έχει στην μπούκα και αφορμή ψάχνει. Όλα δείχνουν πως το Κατερινάκι μας είναι πραγματικά ανεπιθύμητο στον τιμημένο Πλάτανο. Θα το βάλει κάτω, εγκαταλείποντας τη διεκδίκηση της διαθήκης; Οι έρευνες του Ασημάκη για το θησαυρό θα τον οδηγήσουν σε μια απρόσμενη ανακάλυψη!

Επεισόδιο 13

Ο Ασημάκης ξεθάβει σκάβοντας την ιστορική εικόνα της Παναγίας της Πλατανιώτισσας και αμέσως ξεσπά σούσουρο στο χωριό. Μόλις το ανακοινώνει σε Παρασκευά και Χαραλάμπη, τον ανακηρύσσουν ήρωα και ο Παρασκευάς τού παρέχει στέγη προκαλώντας την οργή του Ηλία! Το σχέδιο της Μυρτώς έχει επιτυχία, καθώς ο Λουκάς, παρακινημένος από τις φιτιλιές που του έβαλε, προετοιμάζει μια παράτολμη κίνηση για να κερδίσει την Κατερίνα. Παράλληλα, η Κατερίνα, μετά τον καβγά με τη Φιλιώ, έχει πειστεί πως το χωριό τους σαμποτάρει. Το θέμα της εικόνας συζητιέται στο συμβούλιο και αποφασίζουν να γιορτάσουν την εύρεσή της, η Μάρμω όμως αντιδρά έντονα, υπάρχει ένα σκοτεινό παρελθόν σχετικά με την εικόνα και η Μάρμω φοβάται ότι θα έρθει και πάλι στην επιφάνεια… Ο Ηλίας όμως έχει άλλα σχέδια για την εικόνα και δεν θα διστάσει να τα βάλει σε εφαρμογή με απρόβλεπτες συνέπειες για τον Πλάτανο!

Επεισόδιο 14

Η Μάρμω αποκαλύπτει στον παπά την αληθινή ιστορία της εικόνας και τον προτρέπει να την εξαφανίσει και πάλι μιας και εξαιτίας της στο παρελθόν γεννήθηκε η έχθρα ανάμεσα στα δυο χωριά. Ο παπάς συμφωνεί κι έρχεται σε αντιπαράθεση με όλα τα μέλη του συμβουλίου που βλέπουν την εικόνα σαν πόλο έλξης τουριστών και πηγή εσόδων για τον Πλάτανο και τους κατοίκους του. Η Κική ετοιμάζει γλέντι στο μαγαζί της για την εύρεση της εικόνας. Παναγής και Κατερίνα κοντράρονται, καθώς η Κατερίνα προσπαθεί να του αποδείξει ανεπιτυχώς, πως μια γυναίκα μπορεί να τα καταφέρει στο σκάψιμο το ίδιο καλά όσο και ένας άντρας. Η κόντρα τελικά τους φέρνει πολύ κοντά, όταν και οι δυο τους πέφτουν στη λακκούβα που έσκαβαν! Η Μάρμω μοιάζει να κρατάει καλά κρυμμένο το μυστικό του Βαγγέλα για το πού βρήκε τα εκατομμύρια και μάλιστα να συνεχίζει την πολύ κερδοφόρα επιχείρησή του. Εντωμεταξύ, οι Φωτεινιώτες ετοιμάζονται να πάρουν πίσω την εικόνα της Παναγιάς!

Επεισόδιο 15

Ολόκληρο το χωριό βρίσκεται σε αναστάτωση με τις ετοιμασίες της γιορτής για την Παναγιά την Πλατανιώτισσα! Ετοιμασίες παντού, φαγητά μαγειρεύονται, μαλλιά φτιάχνονται, γλώσσες κουτσομπολεύουν. Ο Παναγής προσκαλεί την Κατερίνα στο χορό προς μεγάλη απογοήτευση της Χρύσας. Ο Παρασκευάς με τον Χαραλάμπη προσπαθούν να κλέψουν την εικόνα, γιατί φοβούνται ότι ο παπάς θα προσπαθήσει να την εξαφανίσει, αλλά πέφτουν πάνω στον Κανέλο που δεν τους αφήνει πολλά περιθώρια! Ο Τζώρτζης δεν χάνει ευκαιρία να πει στον Λουκά για το γλέντι του χωριού και την Κατερίνα που είναι εκεί μαζί με τον Παναγή. Ο Λουκάς ετοιμάζει πυρετωδώς το σχέδιό του. Ο Παναγής στο χορό υπερασπίζεται γενναία τη Χρύσα από κάποιους ενοχλητικούς Φωτεινιώτες. Η Χρύσα, προς μεγάλη απογοήτευση της Κατερίνας, πέφτει στην αγκαλιά του. Το γλέντι καλά κρατεί, αλλά μια μεγάλη έκπληξη περιμένει το χωριό… (epeisodia)