Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

«ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ στην Α΄ Δημοτικού» των Γιάννης Ζαχαρόπουλος – Βίκυ Ζωγοπούλου στην προθήκη της «αυλής» μας!

 


Μυστήρια πράγματα, όλα τα παιδιά λατρεύουν...

τα μαθηματικά!

Μπορείς να φανταστείς ένα βιβλίο όπου τα μαθηματικά γίνονται παιχνίδι και για να λύσεις τα προβλήματα πρέπει να γίνεις ντετέκτιβ;

Αυτό που φαντάζεσαι υπάρχει στη νέα σειρά βιβλίων «Μαθηματικά Μυστήρια» για την Α΄, Β΄ και Γ΄ δημοτικού, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, σε εικόνες  Νικολέττας Φιλιππίδη.

 Σε κάθε βιβλίο οι μαθητές-αναγνώστες ακολουθούν τους ήρωες του βιβλίου –τον Ιάσονα και τη Σοφία– στις περιπέτειές τους και επιλύουν μαζί τα μυστήρια που συναντούν, κάνοντας παράλληλα μία ουσιαστική και διασκεδαστική επανάληψη.

Στο βιβλίο «Τα Μαθηματικά Μυστήρια για την Α΄ δημοτικού», Σοφία και ο Ιάσονας είναι δυο αγαπημένα αδέρφια. Φαινομενικά, μοιάζουν με όλα τα παιδιά της ηλικίας τους. Αυτό που κανείς όμως δεν γνωρίζει είναι πως στον ελεύθερο χρόνο τους κάνουν ταξίδια στον χώρο και στον χρόνο δίνοντας λύση σε… ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ. Μαζί τους έχουν πάντοτε τα αγαπημένα τους εντομο-ρομποτάκια Συν και Πλην, που αναλύουν τα δεδομένα και τους βοηθούν να παίρνουν τις κατάλληλες αποφάσεις.

Τα Μαθηματικά Μυστήρια για την Α΄ δημοτικού ακολουθούν την ύλη της τάξης, ενώ παράλληλα αποτελεί μια διαθεματική προσέγγιση που ενισχύει τη λογική, τη φαντασία και την ενσυναίσθηση μέσα από γρίφους και πρωτότυπες ασκήσεις.

Οι συγγραφείς Γιάννης Ζαχαρόπουλος και Βίκυ Ζωγοπούλου, με πολυετή εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης, μας συστήνουν μια πρωτότυπη σειρά βιβλίων που αποτελεί από μόνη της μια ειδική κατηγορία στον χώρο των εκπαιδευτικών βιβλίων και μας προσκαλούν να γίνουμε και εμείς ντετέκτιβ, ανακαλύπτοντας τον συναρπαστικό κόσμο των μαθηματικών.

 

Μπες εδώ για να διαβάσετε δωρεάν το πρώτο κεφάλαιο:

https://www.epbooks.gr/wp-content/uploads/2020/09/18589-A_MATHIMATIKA-MYSTHRIA-_eso.pdf

 

Αν θες να το αποκτήσεις μπες εδώ:

https://www.epbooks.gr/shop/ekpaideytika-biblia/dimotiko/mathimatika-mistiria-a-dimotikou/

 

Δες τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς εδώ;

https://www.epbooks.gr/sylloges/mathimatika-mystiria/