Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

«Γραφείο Αστυνομικών Ερευνών Ηρακλή Πουαντιγιέ: Ούτε ψύλλος στον κόρφο»… στο γραφείο της Κάλλης


Ο Ηρακλής Πουαντιέ ένας καταξιωμένος επιθεωρητής, σκύλος...
Δαλματίας, καλείται να βοηθήσει την διάσημη ηθοποιό σαπουνόπερας, σκυλίτσα Παπιγιόν Λίζα Ρούμπεν στον εκβιασμό που δέχεται… Της ζητούν 450.000 κόκαλα βοδινού για να μην φτάσει το γράμμα στα χέρια του αρραβωνιαστικού της, διπλωμάτη Ευγένιου Γκρόπ. Για αυτή την αποστολή έχει μαζί του και την βαρήκοη γάτα βοηθό του, με ταπεραμέντο και στυλ, Αγαθή Γαλή!
Προς τη λύση του μυστηρίου ανακαλύπτουν το σκοτεινό παρελθόν της διάσημης ηθοποιού και την εμπλοκή της στην συμμορία των «Ζόρικων Ψύλλων», που ήταν ο φόβος και ο τρόμος των γειτονιών του Λονδίνου. Το όχι και τόσο λαμπερό κόσμο της τηλεόρασης, τις πισώπλατες μαχαιριές και τις «δήθεν» φιλίες και αγάπες, θα δούμε να ξεδιπλώνονται με μαεστρία, χιούμορ και σασπένς…
Ποιος στέλνει τα απειλητικά μηνύματα, γραμμένα από αποκόμματα εφημερίδων και περιοδικών; Τι ζητά από την Λίζα Ρούμπεν; Μήπως κάποιος συνεργάτης της; Κάποιος θαυμαστής; Κάποιος από την συμμορία του παρελθόντος; Και για ποιο λόγο το κάνει αυτό; Ο επιθεωρητής Πουαντιέ με ποιο τρόπο θα φτάσει στον δράστη;
Μικρά σημάδια, μια πρόσκληση σε τσάι και το ταπεραμέντο του επιθεωρητή δίνουν λύση στην μπερδεμένη και περίπλοκη ιστορία εκβιασμού της Λίζας Ρούμπεν.
Άλλη μια ιστορία της Ιωάννας Μπουλντούμη από τη σειρά βιβλίων Γραφείο Αστυνομικών Ερευνών Ηρακλή Πουνατιγιέ, «Ούτε ψύλλος στον κόρφο», σε εικόνες της Κατερίνα Χαδουλού, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, καταφέρνει να μας καθηλώσει. Η αγωνία, η δράση, το μυστήριο, είναι μερικά από τα στοιχεία που εξιτάρουν και προκαλούν τον μικρό αναγνώστη. Δοσμένα με χιούμορ, χωρίς να κουράσουν, ευκολοδιάβαστο και με γρήγορη και ευχάριστη πλοκή.
Μεταξύ μυστηρίου, αγωνίας και περιέργειας η συγγραφέας θίγει θέματα όπως της επιφανειακής φιλίας, ενός έρωτα όχι και τόσο αληθινού, την αξία του συνεργάζομαι, σέβομαι και ακούω με προσοχή τη γνώμη του άλλου,  τη διαφορά του «μένω ο εαυτός μου» με το προσποιούμαι κάτι για να αρέσω ή να καλύψω κάτι, την υπομονή, την ψυχραιμία και την ηρεμία που πρέπει να έχουμε για να πετύχουμε το σκοπό μας.
Ένα βιβλίο δράσης, περιπέτειας και μυστηρίου για απαιτητικούς αναγνώστες…

Καλλιόπη Γραμμένου
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια

www.aylogyros news.gr