Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Νέο site καταγράφει τη διαφθορά στην Ελλάδα: teleiakaipavla.gr



Με στόχο να κάνουν δράση την αντίδραση σε μια κατεστημένη συμπεριφορά, μια...

μικρή ομάδα πολιτών αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να πουν δυνατά αυτό που αισθάνονται, δημιουργώντας μια ιστοσελίδα ενάντια στη διαφθορά.
Ο κάθε πολίτης που νιώθει ότι ο όρος «διεφθαρμένος σαν Έλληνας» δεν τον αντιπροσωπεύει, μπορεί να συμμετέχει ενεργά στο teleiakaipavla.gr, ώστε να καταπολεμηθεί η διαφθορά σε κάθε καθημερινή δραστηριότητα.
Η καταγραφή της διαφθοράς στο ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ δεν έχει το χαρακτήρα της επώνυμης καταγγελίας, καθώς στόχος δεν είναι η υποκατάσταση των θεσμών και οργάνων της Πολιτείας που έχουν αναλάβει την καταπολέμησης της διαφθοράς, αλλά η αφύπνιση όσο περισσότερων πολιτών για το πρόβλημα στη χώρα. Αυτό που επιδιώκεται βασικά από τη σελίδα, είναι μέσα από τις αναφορές να αποτυπωθεί το μέγεθος της διαφθοράς και η έκταση του προβλήματος, ώστε να κινητοποιηθεί η κοινωνία και το κράτος για την καταπολέμησή της.
Εκτός από τα κρούσματα διαφθοράς, στο ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ καταγράφονται και οι καλές περιπτώσεις, όπου ο πολίτης αντιμετωπίστηκε με σεβασμό και αξιοπρέπεια, επιβραβεύοντας έτσι ηθικά τους φορείς, τα όργανα αλλά και τα πρόσωπα που μπορούν με τη συμβολή όλων μας να αποτελέσουν οδηγό, ώστε η δημόσια διοίκηση να λειτουργεί στην Υπηρεσία του Πολίτη.
Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί της ιστοσελίδας, κάθε αναφορά που γίνεται για ένα περιστατικό διαφθοράς αθροίζεται με άλλες που αφορούν στην ίδια υπηρεσία, και όσο αυξάνονται τα αναφερόμενα αρνητικά περιστατικά για μια υπηρεσία, τόσο δημιουργείται πίεση για να μπει σε τάξη η υπηρεσία αυτή. Τονίζεται ωστόσο ότι οι καταγγελίες δεν εξετάζονται ως προς τη βασιμότητά τους... (iefimerida)

...τέλος λοιπόν στον «ωχαδερφισμό» και τα άραγμα στον καναπέ, αν θέλουμε να αλλάξει κάτι σε τούτο τον τόπο. Μάτια ανοιχτά και κόκκινα κάρτα στη λαμογιά...

Paulitos