Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Οι 10 must εμπειρίες μιας εργένισσας...



Υπάρχουν κάποιες στιγμές που στιγματίζουν την εργένικη ζωή κάθε γυναίκας και που είναι ...

απαραίτητο να τις έχει σαν εμπειρίες - αποσκευές μαζί της, πριν συναντήσει το άλλο της μισό...
Από την εξόρμηση για παγωτό στις δύο τα ξημερώματα φορώντας πυτζάμες, μέχρι εκείνο το κακό ραντεβού με τον τύπο που δεν θυμάσαι ούτε το όνομά του παρά μόνο το λογαριασμό που σε έβαλε να πληρώσεις, οι εμπειρίες αυτές είναι μερικές μόνο από αυτές που πρέπει να αποκτήσεις όσο είσαι αδέσμευτη.

Ιδού οι δέκα must εμπειρίες κάθε εργένισσας!

1. Βγες ραντεβού (στα τυφλά, στα φανερά, όπου και όπως μπορείς: ξέρεις αυτή την ιστορία για την πανέμορφη κοπέλα που δεν βγήκε κανένα ραντεβού και περίμενε σπίτι της μέχρι που συνάντησε τον πρίγκηπα του παραμυθιού; Όχι και ούτε εγώ την ξέρω αυτή την ιστορία. Η αλήθεια είναι πως για να βρεις τον άντρα τον σωστό, θα πρέπει να έχεις και μερικές εμπειρίες με κάποιους λάθος άντρες. Είτε είναι ο τύπος που γνώρισες ενώ ζύγιζες τα λαχανικά στο σούπερ μάρκετ, είτε το αγόρι που σε έκανε φίλη στο Facebook, άσε τον εαυτό σου να φλερτάρει ελεύθερα.
2. Ζήσε μόνη μακρυά από το πατρικό σπίτι: δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου, παρά μόνο ζώντας σε ένα σπίτι που θα συντηρείς μόνη σου (εντάξει μπορείς να πάρεις και λίγη βοήθεια από το μπαμπά για αρχή). Στα θετικά σημείωσε τις άνετες περιπτύξεις με το αγόρι σου καθώς και την ελευθερία να χορεύεις γυμνή στο σαλόνι!
3. Κυνήγησε ένα πάθος σου: μήπως επιθυμείς διακαώς να γράψεις ένα μυθιστόρημα; Μήπως σαν άλλος Extreme Shommer θες να κάνεις κατάδυση δίπλα σε λευκούς καρχαρίες; Ίσως να δοκιμαστείς στο τραγούδι; Ό,τι κι αν είναι αυτό που σε εξιτάρει, ακολούθησε το έστω και για μικρό χρονικό διάστημα.. Μπορεί να φας τα μούτρα σου αλλά θα έχεις κερδίσει σε εμπειρίες.
4. Ερωτεύσου κεραυνοβόλα: δεν μιλάμε βέβαια για τη γνωριμία με τον έρωτα της ζωής σου αλλά για εκείνα τα φλερτάκια που διαρκούν όσο και και η δύση του ήλιου στην Οία της Σαντορίνης: μια ωρίτσα το πολύ που [περιέχει φιλιά αγκαλιές και λήγει με ένα χειροκρότημα στο τέλος.
5. Ταξίδεψε με αεροπλάνα και βαπόρια και με τους φίλους τους παλιούς: σταμάτα να λαχταράς εκείνο το ταξίδι στην Καραϊβική ή στην Σαγκάη. Αν το καθυστερείς είναι πολύ πιθανό να μην το κάνεις ποτέ. Γι' αυτό πάρε από το χεράκι μια φίλη και ταξίδεψε εκεί που έχεις φανταστεί. Κλείσε τα εισιτήρια σήμερα κιόλας. Αν πάλι δεν βρίσκεις παρέα, μην φοβηθείς να ταξιδέψεις μόνη σου σε μέρη μαγικά και ονειρεμένα και προσοχή στα οτοστόπ!!!
6. Κάνε πραγματικότητα μια φαντασίωση: μην ανησυχείς. Όταν λέμε φαντασίωση δεν χρειάζεται να είναι ντε και καλά μια σεξουαλική φαντασίωση ομαδικού σεξ με πέντε ξένους. Φυσικά, εσύ και μόνο εσύ ξέρεις πιο κρυφό σου όνειρο θες να πραγματοποιήσεις και φρόντισε να μην σου μείνει απωθημένο για μια ζωή.
7. Γίνε εθελόντρια: βρες μια οργάνωση, έναν σκοπό και δήλωσε συμμετοχή για να προσφέρεις εθελοντικές υπηρεσίες. Όσο δεν έχεις οικογένεια και μεγάλες υποχρεώσεις, μπορείς να αφιερώσεις πιο εύκολα μια ώρα από τη ζωή σου για να βοηθήσεις απόρους, παιδιά και όσους κρίνεις πως έχουν την ανάγκη της προσφοράς σου.
8. Ξεπέρασε ένα φόβο σου: τίποτα δεν θα ανεβάσει περισσότερο την αυτοπεποίθησή σου από την νίκη έναντι κάποιου μεγάλου φόβου που σε κυριεύει. Είτε φοβάσαι να μιλήσεις μπροστά σε μεγάλο κοινό, είτε φοβάσαι να κυκλοφορήσεις τόπλες στην παραλία, η νίκη έναντι των φοβιών που σε πηγαίνουν πίσω θα σου δώσει φτερά και θα σε κάνει να αντιμετωπίσεις ευκολότερα όλες τις δυσκολίες και τα ρίσκα που θα συναντήσεις στη ζωή σου.
9. Κάνε μια επένδυση: όλες οι επιτυχημένες εργένισσες ξέρουν πολύ καλά πως μια επένδυση είναι πάντα χρήσιμη και έξυπνη. Δεν έχει σημασία το πόσο μεγάλο είναι το εισόδημά σου. Η επένδυση μπορεί να αφορά και σε ένα ζευγάρι πανάκριβα ψηλοτάκουνα που μεθαύριο με την οικογένεια και τις απαιτήσεις των παιδιών δεν θα μπορείς να κάνεις δώρο στον εαυτό σου.
10. Ν' αφήσεις την καρδιά σου να πληγωθεί: είναι πολύ γνωστό αυτό που λένε πως άνθρωπος που δεν έχει αγαπήσει και δεν έχει πληγωθεί δεν μπορεί να ευτυχίσει πραγματικά. Ένα ? δύο ραγισματάκια στην καρδιά σου, θα σου δώσουν χρήσιμα μαθήματα ζωής για να είσαι έτοιμη μια μέρα να συναντήσεις τον ένα και μοναδικό άντρα που θα μείνεις μαζί του για πάντα. Αν δεν ξέρεις πως είναι να ερωτεύεσαι, να αγαπάς, να κάνεις θυσίες, είναι πιθανό να προσπεράσεις τον Ένα και Μοναδικό και να μην το πάρεις είδηση.

Γενικά, όσο χαίρεσαι την εργένικη ζωή σου, προσπάθησε να αγαπήσεις τον εαυτό σου και να τον μάθεις καλύτερα. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να εκτιμήσεις και τον άλλο άνθρωπο που θα έρθει στη ζωή σου... (ginaikiaomorfia)
Κατίνα Αγραμματίδου