Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Η «Νέα Βουλή» των ηθοποιών!


Μια νέα τάξη πραγμάτων έρχεται να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της πολιτικής σκηνής και να οδηγήσει τη χώρα σε νέα καλλιτεχνικά «σανίδια»!


Το παρόν πολιτικό σύστημα έπιασε μούχλα με τα υπόγεια να έχουν γεμίσει νερά, οι δήθεν πρωταγωνιστές έγιναν κομπάρσοι με μια απλή συμμετοχή στο «έργο» και πριν η παράσταση λάβει τέλος, «κάποιοι» μυημένοι στο γέλιο και την τραγωδία, αποφάσισαν να «εισβάλουν» στη σκηνή…
Αυτοί που δεν είναι άλλοι από ένα μπουλούκι καλλιτεχνών- ηθοποιών, ένας «θίασος», που δεν έχει βέβαια κάποια σχέση μ’ εκείνον του Αγγελόπουλου, που θέλει να δοκιμάσει την τύχη του στο «δωσιλογισμό», τώρα που τα θέατρα έχουν αδειάσει και τα σίριαλ έμεινα στα συρτάρια της παραγωγής.
Αλλά κοντά μ’ αυτούς, ξαφνικά απόκτησαν και ενδιαφέρον για τα πολιτικά δρώμενα οι άνθρωποι της showbiz, μη έχοντας να κάνουν κάτι άλλο, μη μπορώντας να ζήσουν κλεισμένοι στο σπίτι τους και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας!
Βέβαια κανείς δεν μπορεί να τους  κατηγορήσει γι’ αυτή τους την επιλογή, από τη στιγμή που όλοι πλέον θεωρούν τον εαυτό τους «πάνσοφο» και ικανό να κυβερνήσει.
Και να, από τη γωνιά προβάλει ο ειδικός, ο παλιό πολιτικός που έχει φάει τα ψωμιά του, αλλά θέλει να ανακατεύεται με τα πίτουρα, και τους κλείνει το μάτι προσφέροντας τους ψήφους και ένα αρχείο γεμάτο οικονομικοεπιχειρηματικές φιλίες!
Είναι αυτός που μας έφτασε εδώ και τώρα στοχεύει να γίνει και θιασάρχης, αφού έχει τις άκρες, βαρόνος για μια ακόμα φορά της μίζας και της «σκοτεινής συναγωγής».


Αυτής που εμείς θα πρέπει με θάρρος και πυγμή να διώξουμε από πάνω μας, αν δεν θέλουμε να γίνουμε αναλώσιμο θεατρικό υλικό.

Παύλος Ανδριάς