Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Τι γιατρούς πρέπει να επισκέπτεσαι σε κάθε ηλικία



Τι πιο σημαντικό από την υγεία. Ξέρουμε όμως...
τι πρέπει να κάνουμε σε κάθε δεκαετία της ζωής μας, ποιες εξετάσεις να μην ξεχνάμε ή σε ποιους γιατρούς να πηγαίνουμε; Δείτε παρακάτω.
Στα 20
Οι τακτικοί έλεγχοι ακόμη κι αν είστε νέοι είναι σημαντικοί. Αυτές οι επισκέψεις βοηθούν ένα γιατρό να έχει το ιστορικό σας και να δει τι μπορεί ίσως αργότερα να πάει στραβά ή να θέλει περισσότερη προσοχή. Εξετάσεις για πίεση, διαβήτη και καρδιαγγειακού κινδύνου είναι απαραίτητες. Ο γιατρός σας πρέπει να ξέρει επίσης το ιατρικό ιστορικό της οικογένειας και να συζητήσετε μαζί του από τα εμβόλια σας έως την κατάθλιψη, τη διατροφή σας, το αν πίνετε αλκοόλ κλπ. Ακόμη να ελέγχετε το δέρμα σας για ελιές ή μελανώματα.
Στα 30
Εκτός από όσα εξετάσατε στην προηγούμενη δεκαετία πρέπει να ελέγχετε κάθε χρόνο την αρτηριακή σας πίεση. Ακόμη να τσεκάρετε τα επίπεδα της χοληστερίνης. Αν έχετε στην οικογένεια ιστορικό καρδιοπάθειας ή εάν έχετε προβλήματα υγείας όπως για παράδειγμα διαβήτη, πρέπει να κάνετε εξέταση αίματος ήδη από την ηλικία των 20 ετών. Διαφορετικά, μπορείτε να ξεκινήσετε στα 30 και να ελέγχετε τη χοληστερίνη σας κάθε πέντε χρόνια. Έλεγχος σακχάρου / Οδοντιατρική εξέταση /Οφθαλμιατρική εξέταση.
Στα 40
Ούτως η άλλως οι εξετάσεις σας έχουν πλέον την κατεύθυνση που χρειάζεται για εντατική μελέτη της υγείας σας. Ανάλογα την κατάστασή σας, θα πρέπει να κάνετε γενική αίματος και ούρων μία φορά τον χρόνο, να ελέγχετε την χοληστερίνη και τριγλυκερίδια μία φορά τον χρόνο, την όρασή σας κάθε τρία χρόνια, την πίεσή σας κάθε 2 χρόνια. Οι γυναίκες τεστ ΠΑΠ και οι άντρες υπέρηχους καρδιάς και άνω κοιλίας… (e-radio.gr)