Σάββατο 14 Μαΐου 2016

«Η Μελίνα ντετέκτιβ»… στο γραφείο της Κάλλης


«Η Μελίνα ντετέκτιβ», είναι το πρώτο βιβλίο της Ιωάννα Μπαμπέτα...
από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο»
Η Μελίνα όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει ντετέκτιβ. Οι φίλοι της γέλασαν. Η μαμά της ενθουσιάστηκε με την ιδέα και αμέσως της ανάθεσε την πρώτη της αποστολή, την οποία και πέτυχε.
Με την δεύτερη αποστολή δεν τα πήγε και τόσο καλά. Η αποτυχία της ήταν η αφορμή να βρει έναν «περίεργο τύπο» που ζούσε στο διπλανό έρημο σπίτι.
Μέσα από το ημερολόγιό της περιγράφει την καθημερινότητά της και περνάει τα μηνύματα της. Ένα κορίτσι αυθόρμητο, περίεργο και δημιουργικό δε διστάζει να υπερασπιστεί τα θέλω της κι ας διαφέρουν από τους συμμαθητές της.
Γεμάτη αυτοπεποίθηση και ζήλο γι’ αυτό που θέλει να κάνει βρίσκει τη συμπαράσταση της οικογένειάς της και των γειτόνων της.
Η αθωότητα, η αγάπη, ο σεβασμός και η προσφορά που νιώθει για το συνάνθρωπό της έρχεται αντιμέτωπη με την καχυποψία των ενηλίκων, τους κινδύνους και τις κακοτοπιές που μπορεί να κρύβει ένας άγνωστος, «αποκρουστικός τύπος» και παράλληλα άστεγος , που η κοινωνία τον τοποθετεί στο περιθώριο και του κολλά ταμπέλες.

Οι έντονες, χαρούμενες, παιχνιδιάρικιες και με χιούμορ ζωγραφιές δένουν άρτια με το κείμενο και την ηλικία στην οποία απευθύνεται το παραμύθι.