Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Κύθηρα - Γαύδος με αρχαία σχεδία από καλάμια!!! (video)


Φιλόδοξο και τολμηρό το εγχείρημα να ακολουθήσουν τα χνάρια των θαλασσοπόρων της αρχαιότητας αποτελεί η απόφαση 10 κωπηλατών οι οποίοι με αφετηρία τα Κύθηρα σκοπεύουν να φτάσουν...

στην Κρήτη και από εκεί στη Γαύδο.
Με πρώτη ύλη τα καλάμια και με λίθινα εργαλεία κατασκευάστηκε η σχεδία, όπως έκαναν οι άνθρωποι πριν 125.000 -130.000 χρόνια.


Λένε οι ίδιοι για το εγχείρημά τους:
Καμιά δεκαριά παλαβοί ξενομπασάρηδες επέλεξαν το Τσιρίγο ως ορμητήριο να διεξάγουν ένα πείραμα λέει…
Θέλουν να αποδείξουν στην διεθνή κοινότητα (σιγά τη μεγάλη κοινότητα!) ότι ο άνθρωπος ταξίδευε τη θάλασσα 125.000 χρόνια πριν !!!
-Παλαβάδες !!! Θα φτιάξουν λέει μια σχεδία από καλάμια, και από το Καψάλι με 10 κωπηλάτες θα πάνε στη Γαύδο !!!
- Σιγά μη ξεπεράσουν τη χύτρα...
Απορώ μ αυτούς… Παλεύουν από πέρυσι μες τον ήλιο να μαζέψουν καλάμια, τρακτεριές ολόκληρες… Φέτος τους κοιτώ (πάλι ολημερίς στον ήλιο ) να προσπαθούν στο πίσω γιαλό να σκαρώσουν τη σχεδία !!!
-Να δεις που κάτι άλλο μαγειρεύουν…
Το εγχείρημα θα κοστίσει κάποιες χιλιάδες ευρώ (εδώ κι αν μου βρωμάει κάτι )
Να φανταστείς ότι χρησιμοποιούν εκείνης της εποχής εργαλεία και όλες οι φάσης του εγχειρήματος βιντεοσκοπούνται και μπαίνουν στο διαδίκτυο…

-Το χειρότερο ??? Θέλουν λέει καμία πενηνταριά από μας τους ντόπιους για να γυρίσουν τούμπα το σκαρί με τα χέρια..( Κι ο Στάθης ?? κλέφτης θα γίνει ???)
Μωρέ δεν τα τρώω εγώ αυτά ,αλλά, θα πάω την Κυριακή που θέλουν στις 4 το απόγευμα, να τους πάρω μάτι από κοντά (έχουν κι ένα ωραίο μωρό στην παρέα τους)!!!
Ελάτε κι εσείς μπας και καταλάβουμε τι...σκαρώνουμε !!! (
moriasnow)