Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

7,5 χρόνια αργία σε «ζωηρό» αρχιμανδρίτη


«Εναγκαλισμοί, θωπείες και ασπασμοί θηλέων κατά συρροή» ήταν η κατηγορία με την οποία ο αρχιμανδρίτης από την Αλεξανδρούπολη Ιωάννης Καρασακαλίδης δικάστηκε την Τρίτη από το Συνοδικό Δικαστήριο της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο του επέβαλε την ποινή της αργίας για 7,5 χρόνια...


Ο ιερέας, που υπηρετεί τα τελευταία 7 χρόνια στην Αλεξανδρούπολη, και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των πιστών, με περισσότερους από 2.000 «φίλους» στη σελίδα του στο facebook, έχει σκανδαλίσει και διχάσει την τοπική κοινωνία τον τελευταίο χρόνο έπειτα από τη δημοσιοποίηση καταγγελιών 11 γυναικών προς τη μητρόπολη ότι τις θώπευε, τις φιλούσε και τις παρενοχλούσε σεξουαλικά.
Σε μακροσκελή ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την απόφαση, ο μητροπολίτης Aνθιμος κατονομάζει τον ιερέα, τονίζοντας με έμφαση ότι «κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες» και καταδικάστηκε σε 7,5 χρόνια αργία από κάθε ιεροπραξία, έκπτωση από το οφίκιο του αρχιμανδρίτου και στέρηση της πνευματικής πατρότητας.

Από την πλευρά του ο αρχιμανδρίτης Ιωάννης αρνείται κάθε κατηγορία και διαψεύδει πως έχει ομολογήσει στον μητροπολίτη την ενοχή του. Στο Συνοδικό Δικαστήριο κατέθεσε 8.000 υπογραφές πιστών - υποστηρικτών του, ενώ ισχυρίστηκε πως οι σε βάρος του καταγγελίες είναι στημένες, εξαιτίας προσωπικής κόντρας του με τον Άνθιμο... (e-go)