Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ανανεώστε το σπίτι σας χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ!!!


Αρκούν μόνο μερικές απλές πινελιές για να κάνετε το σπίτι σας να δείχνει αγνώριστο! Και το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να τα καταφέρετε χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ- πράγμα πολύ σημαντικό στις εποχές που ζούμε...

 
Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας πιο όμορφο και «ζεστό» με απλές κινήσεις!

Αλλάξτε θέση στα έπιπλα.
Τίποτα δεν είναι πιο εύκολο από το να αλλάξετε θέση στα έπιπλά σας. Ωστόσο, θα εκπλαγείτε διαπιστώνοντας πόσο αλλάζει ο χώρος με αυτή την απλή κίνηση. Μπορεί, μάλιστα, να κάνει το δωμάτιο να δείχνει μεγαλύτερο και σίγουρα θα του δώσει έναν αέρα ανανέωσης.

Προσθέστε χρώμα!
Οι περισσότεροι έχουμε στο σπίτι μας μπογιά, σε ένα ή περισσότερα χρώματα, η οποία μας έχει μείνει από όταν το βάφαμε και έχει ξεχαστεί στο υπόγειο ή την αποθήκη. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να την χρησιμοποιήσουμε! Αν η ποσότητα που έχουμε δεν αρκεί για να βάψουμε ένα ολόκληρο δωμάτιο, μπορούμε να βάψουμε έναν τοίχο ή ακόμα και το ταβάνι. Το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό!

Χρησιμοποιήστε τα παλιά υφάσματα!
Δώστε ζωή στα παλιά σας υφάσματα και φέρτε τα στο προσκήνιο. Μπορείτε, αν πιάνει το χέρι σας, να τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε μαξιλάρια ή να τα κάνετε όμορφα ριχτάρια για τους καναπέδες σας.

Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά!
Προσθέστε φιόγκους, κορδόνια και λοιπά διακοσμητικά στις κουρτίνες- τις οποίες μπορείτε να πιάσετε με αυτά στο πλάι- ή στα μαξιλάρια σας. Θα εκπλαγείτε από το πόσο μπορεί να αλλάξει ένα αντικείμενο αν του προσθέσετε μικρές, χαριτωμένες λεπτομέρειες.

Αξιοποιήστε τα αντικείμενα που αγαπάτε!
Σας αρέσει να συλλέγετε vintage αντικείμενα, διακοσμητικά πιάτα, μινιατούρες ή οτιδήποτε άλλο; Δεν υπάρχει λόγος να τα κρατάτε κρυμμένα σε ένα κουτί! Φτιάξτε έναν όμορφο χώρο στον οποίο θα μπορείτε να τα θαυμάζετε εσείς και οι καλεσμένοι σας! 

Καθρέπτη, καθρεπτάκι μου...
Προσθέστε στο χώρο καθρέπτες. Θα κάνουν το δωμάτιο να δείχνει μεγαλύτερο και θα αντανακλούν το φυσικό φως. Μπορείτε να βάλετε έναν ή περισσότερους καθρέπτες, ανάλογα με το τι σας αρέσει!

Μην κρύβετε τις παλιές φωτογραφίες!
Βγάλτε τις παλιές σας φωτογραφίες από τα κουτιά και αναδείξτε τις. Σας θυμίζουν όμορφες στιγμές και μπορούν να γίνουν ωραιότατα διακοσμητικά. Τυπώστε τις σε ασπρόμαυρο χαρτί και αν δεν θέλετε να τις βάλετε σε κορνίζες, μπορείτε πάντα να τις κρεμάσετε με έναν πρωτότυπο τρόπο στους τοίχους!
Λουλούδια παντού!

Εκμεταλλευτείτε τον κήπο ή το μπαλκόνι σας. Κόψτε φρέσκα λουλούδια και βάλτε τα σε βάζα ή φέρτε μέσα στο δωμάτιο γλάστρες, οι οποίες είναι κατάλληλες και για εσωτερικούς χώρους. Ζωντανέψτε το χώρο σας με τη βοήθεια της φύσης! (entertv, pontos)