Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

«Ξυπνήστε» τον μεταβολισμό σας!


Διαβάστε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας και τις καύσεις του οργανισμού σας...


Είναι απλές και σίγουρα θα συμβάλλουν στο να «ξυπνήσει» ο μεταβολισμός σας και να πετύχετε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα για τη σιλουέτα σας.
 Πιείτε καφέ ή τσάι. Έχει παρατηρηθεί ότι η καφεΐνη αυξάνει τις καύσεις κατά 60-80 θερμίδες, ωστόσο θα πρέπει να προσέχετε να μην το παρακάνετε. Όχι πάνω από 3 φλιτζάνια καφέ την ημέρα.
Καταναλώστε 5-6 γεύματα ημερησίως, στην πλειοψηφία τους μικρά. Είναι γνωστό ότι κάθε φορά που καταναλώνουμε τροφή, ο οργανισμός δαπανά ενέργεια προκειμένου να «κάψει» θερμίδες με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται ο μεταβολισμός. Οι εδικοί συμβουλεύουν να καταναλώνουμε ημερησίως 3 κυρίως γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) και 2-3 μικρά ενδιάμεσα.
Καλό θα είναι να τρώτε κάθε 3-4 ώρες ώστε να κρατάτε τον μεταβολισμό σε εγρήγορση.
Καταναλώστε περισσότερα γαλακτοκομικά. Το ασβέστιο που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα βοηθά στην απομάκρυνση του λίπους από το πεπτικό σύστημα.
Φάτε πλούσιο πρωινό. Καλό θα είναι αυτό να γίνει την πρώτη ώρα αφού ξυπνήσουμε, γιατί έτσι βοηθούμε τον μεταβολισμό να ενεργοποιηθεί.

Αποφύγετε τις υποθερμιδικές δίαιτες. Όταν καταναλώνουμε κάτω από 1000 θερμίδες την ημέρα, ο οργανισμός νιώθει ότι απειλείται και σταματάει να καίει για να έχει αποθέματα ενέργειας... (vipnews)